дом Култура Уникални туристически обекти в Шуменско ще бъдат популяризирани по проект „Културно наследство“

Уникални туристически обекти в Шуменско ще бъдат популяризирани по проект „Културно наследство“

0
ДЯЛ

Римската гробница в с. Ивански, средновековният манастир „Св. Пантелеймон“ в местността „Патлейна“, възрожденските църкви и килийните училища във Върбица, Велино, Нови пазар, Дивдядово и Янково ще бъдат представени в интерактивна карта, достъпна в интернет по защитен проект от Регионалната библиотека в Шумен.
В маршрута, с цел привличане на туристи от страната и чужбина, са включени още скалните манастири в селата Хан Крум и Осмар, девташларите край Златна нива и с. Коньовец.
Проучените обекти ще бъдат показани като реални места на паметта с тяхното историческо и културно значение и в двуезична мобилна фотодокументална изложба и книжка гид, разясниха авторите на проекта.
Замисълът е разработването на атрактивен електронен продукт и услуга в сферата на културата и културно-историческото наследство, културния туризъм, краеведската наука и образованието.
Акцентира се върху местната уникалност. В тази посока в продължение на една година екип от библиотеката, с активното участие на населението по места, като и партньори – организации, ще работи върху проучването и документирането с текстов, снимков, аудио и видиоматериал на места и обекти в Шуменска област, които са част от националното културно-историческо наследство.
Снимка: tourism-shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИззеха половин кило контрабанден тютюн и 64 саморъчно свити цигари
Следваща статия„Игрите на града“ в Шумен събира участници от 7 държави

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here