дом Общество Улеснение: Заявки за включване в проекта за патронажна грижа могат да се...

Улеснение: Заявки за включване в проекта за патронажна грижа могат да се подават по телефона

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Община Шумен стартира изпълнението на проект BG05M9OP001-2.101-0098 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Шумен“ – Компонент 3. Дейностите са насочени към лица, които се нуждаят от почасови услуги, включително и към хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, застрашени в най-голяма степен от COVID-19. В тях са включени доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително и лекарства (закупени със средства на потребителите), както и заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (също със средства на потребителите).
За целите на проекта сe наемат служители, които се назначават поетапно в зависимост от заявените потребности. Община Шумен осигурява транспорт на персонала, който предоставя услугите от/до домовете, както и лични предпазни средства и дезинфекциращи препарати.
На телефонен номер 0879/904 770 могат да се подават заявки за ползване на изброените услуги всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа.
Предвидено е осигуряване на услуги на минимум 349 нуждаещи се лица от следните целеви групи: възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; хора с увреждания; възрастни в риск, лице, което е в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТри дами в комисията за избор на омбудсман на Шумен
Следваща статияУвеличават с 8,89 лв. социалната пенсия за старост от 1 юли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here