дом Общество Удължават с година специализираните услуги в Центъра за ранно детско развитие в...

Удължават с година специализираните услуги в Центъра за ранно детско развитие в Шумен

0
ДЯЛ

С една година се удължава изпълнението на проекта „Център за ранно детско развитие в община Шумен“, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Той стартира през 2016-та година и трябваше да приключи в края на тази година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Допълнителното споразумение между Община Шумен и управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ – Министерството на труда и социалната политика, беше сключено след изготвяне на ново проектно предложение от екипа по проекта. Допълнителното финансиране на дейностите е в размер на близо 155 000 лв., съобщи ръководителят на проекта Катя Крумова.
Услугите, които се предоставят в центъра, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и техните семейства. Целевите групи са деца в риск от 0 до 7 години, деца с увреждания и техните семейства.
От стартирането на проекта досега специализирани услуги в Центъра за ранно детско развитие са получили над 260 деца с различни увреждания и нарушения – състояния в аутистичния спектър, изоставане в развитието, говорни нарушения, двигателно изоставане, хиперактивност с или без дефицит във вниманието, стимулиране на развитието при недоносени деца и др.
Към момента центъра посещават 102 деца, с които работят различни специалисти – психолог, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специален педагог и лекар-педиатър. Услугите са почасови и са напълно безплатни за малчуганите, като те могат да ползват един или няколко специалисти в зависимост от индивидуалните си потребности. Родителите и семействата също получават подкрепа и съвети от специалистите.
Документи за прием се подават в Центъра за ранно детско развитие на адрес: ул. „Райна Княгиня“ №1. Допълнителна информация родителите могат да получат на телефон – 0878 16 99 68 или на място в центъра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияЛокомотив се запали на жп гара Мътница, мазилка падна от тераса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here