дом Общество Уволниха служител на БАБХ, избил кокошки в Смядово не по правилата

Уволниха служител на БАБХ, избил кокошки в Смядово не по правилата

0
ДЯЛ

3 600 кокошки носачки са умъртвени заради салмонела в смядовска птицеферма. Използвани са торби, в които са поставени птиците, а след това са умъртвявани със сух лед. Така, както е по инструкция. На разпространеното видеото се вижда как служител се качва върху торбите с все още живи кокошки.
Собственикът на птицефермата твърди, че зараза няма, а пробите са манипулирани.
„Бяха тъпкани в торби по 200. Птиците умираха от задушаване и пищяха. Това е нещо отвратително. Съжалявам, че няма звук от камерите, за да се чуе“, каза собственикът на птицефермата Димитър Папазов пред Нова телевизия.
След проверката е образувано дисциплинарно производство и служителят от записите е отстранен от работа.
„Всичко е извършено съгласно инструкцията. С изключение на това, което видяхме, то е тотално недопустимо. От 13 човека един от служителите си е позволил да извърши тези дейности“, коментира директорът на ОД на БАБХ – Шумен д-р Катя Райкинска.
Собственикът на птицефермата Димитър Папазов има притеснения относно взетите проби за салмонела.
„Изразих опасенията си, че пробите ще излязат положителни, поради факта, че бяха взети в късен час и в петък. Заповедта е била спусната още във вторник. Поисках да се вземат допълнителни проби, на каквито имам право, но ми бяха отказани незнайно защо. Аз взех собствени проби, които доказват, че няма салмонела“, посочи той.
„На 30.08, на 12.09 и на 19.09 заболяването при животните е установено с протокол от независима акредитирана лаборатория. Резултати са потвърдени и в референтна лаборатория. На птицефермата са съставяни множество актове“, допълни д-р Райкинска.
Собственикът на птицефермата Димитър Папазов е изпратил сигнали до прокуратурата и смята да търси правата си в съда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАктуализирайте данните си в сайта на ЕНЕРГО-ПРО, спечелете ваучер за пазаруване
Следваща статияОдобрено: 500 лева повече заплата, наем и пътни за „мотивирани учители“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here