дом Здраве Три бебета се очакват на Бабинден в шуменската болница

Три бебета се очакват на Бабинден в шуменската болница

0
ДЯЛ
Снимка: Архив

Навръх Бабинден в родилното отделение в Шумен се очакват три раждания. Това заяви началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Шумен д-р Ивайло Балабанов. Той уточни, че се запазва тенденцията ежегодно ражданията в областната болница да намаляват средно с около 50. Въпреки това, през 2019 година в родилното отделение са проплакали 985 бебета. От тях 507 са момичета, а 475 – момчета. През 2019 година са се родили и 9 двойки близнаци. Най-възрастната родилка е била на 44 години, а най-младата на 14.
„Радостното е, че няма много недоносени бебета. Нямаме недостиг на кадри. Персоналът е достатъчен, за да посрещне нуждите на област Шумен. В родилно отделение вече работят и две млади акушерки, завършили шуменския Филиал на Медицински университет-Варна“, каза д-р Ивайло Балабанов. В Деня на родилната помощ медикът благодари на колегите си за професионалната работа и пожела екипът му да е все така всеотдаен в отговорния си труд.
Както повелява традицията на този ден, главната сестра на МБАЛ-Шумен Румяна Желязкова изми ръцете на всички работещи в родилното отделение.

Първо бяха измити ръцете на д-р Балабанов, на старши акушерката Веска Райчева и на началника на Неонатологичното отделение д-р Лиляна Куздова.
На ритуала присъства зам.-кметът д-р Светлана Маркова, която поздрави екипа на родилно отделение. Приветствие към колегите си поднесе и директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. Той отбеляза, че ръцете на акушерките са първите, които посрещат новия живот и пожела на екипа много нови и успешни раждания.

Студенти от Филиала на Медицински университет-Варна прочетоха Поздравителен адрес. Екипът на родилното отделение бе поздравен и от ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и семейства и Народно читалище „Пробуда“.
Музикална честитка поднесоха и възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Сладкодумци“ празнуват рожден ден с литературно четене
Следваща статияКметът на Велики Преслав: Таксите за детски градини трябва да бъдат премахнати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here