дом Общество Триумф в Москва за учениците от „Сава Доброплодни“

Триумф в Москва за учениците от „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

13 ученици от СУ „Сава Доброплодни“ участваха във финала на третото издание на Ежегодния международен фестивал по руски език в Москва. Това съобщиха от учебното заведение.
Учениците с преподаватели Радка Гочева, Десислава Атанасова и Любов Кула се класираха за финалния етап на фестивала след оспорвана конкуренция измежду 1 500 участници от цял свят, като на финал стигнаха 150 участници от 26 страни.

В категорията „Руски език като чужд“ специална награда с диплом за първо място беше присъдена на Агата Крумова от 10 „а“ клас с преподавател Радка Гочева.
Жанета Радева от 11 „а“ клас с преподавател Десислава Атанасова извоюва второ място в категорията „Театрално творчество и художествено слово“. На фестивалната сцена в Москва се представи и театралното студио от СУ „Сава Допроплодни“ – руска театрална палитра „Радуга“ ръководител Радка Гочева, чиито участници бяха подготвили спектакъла „Приказка за рибаря и рибката“. Всички финалисти и техните педагози получиха сертификати и дипломи. В рамките на престоя си в Москва учениците от СУ „Сава Доброплодни“ участваха в съпътстващата културна програма, която включваше посещение на Червения площад, парка „Зарядие“, ВДНХ и вечерна обиколка на руската столица, както и посещение на павилионите на най-голямото образователно събитие в света – Московския международен форум „Град на образованието“. Международният фестивал по руски език в Москва е образователна и творческа сцена, на която участниците имат възможност да покажат и усъвършенстват знанията си по руски език в живо непосредствено общуване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж от село Войвода катастрофира край Несебър
Следваща статияКъща, сметище, електрическо табло и сухи треви горяха в почивните дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here