дом Култура Трима шуменски художници представят платна на „Минимализъм – BG“ в Пловдив

Трима шуменски художници представят платна на „Минимализъм – BG“ в Пловдив

0
ДЯЛ

Трима шуменски художници – проф. Валери Чакалов, проф. Димитър Чолаков, преподаватели в Шуменския университет и Румен Богданов участват в престижната изложба „Минимализъм – BG“ в Градската художествена галерия в Пловдив, научи 24shuumen.com.
Във вернисажа са селектирани творби на най-знакови имена в изобразителното изкуство от 1944 година до днес. Шуменските творци представят живописни платна.
Събитието съвпада с откриването на Есенния салон на изкуствата.
Куратори на внушителната експозиция „Минимализъм – BG“ са доц. Красимир Русев, преподавател в катедра „Църковни изкуства“ при Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“ и доц. Румен Жеков, преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
Изложбата е отворена за публика до 29 септември.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони без ток и със смущения в електрозахранването
Следваща статияМестните патриоти се обединяват за участие в изборите наесен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here