дом Здраве Трима мъже са новозаразените с COVID-19 в Шумен, двама пациенти са починали

Трима мъже са новозаразените с COVID-19 в Шумен, двама пациенти са починали

0
ДЯЛ

В Единния информационен портал за COVID-19 са регистрирани три нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19 през последното денонощие. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Това са трима мъже – на 69 години от град Шумен, на 40 години от село Царев брод и на 70 години от село Боян. От тях един е хоспитализиран. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 дневна домашна карантина.
Направени са 21 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 24 пациенти с COVID -19, от които двама са настанен в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ- Силистра. Общият брой случаи с COVID – 19 в областта достигна 345. Настанени в лечебни заведения са 25 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 28 лица, излекувани са 272 лица, починалите са 20 лица. Починалите, при които е бил доказан новият коронавирус от последното денонощие са две лица – мъж на 59 години с придружаващо хронично белодробно заболяване и диабет и мъж на 72 години. РЗИ – Шумен изказва съболезнования на близките на починалия. Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 20 лица.
95 души са поставени под карантина в областта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета – Шумен открива нов творчески сезон
Следваща статия751 тона опасни отпадъци са открити в землището на град Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here