дом Общество Трескава подготовка за „Трифон Зарезан” във Велики Преслав

Трескава подготовка за „Трифон Зарезан” във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Със специално подготвена програма – коктейл от песни, танци, дегустации на вина и ракии представени от Народните читалища в общината ще бъде отбелязан един от най-тачените и обичани празници в старата столица Велики Преслав – „Трифон Зарезан”.

Както всяка година и тази година лозари, винопроизводители, граждани и гости ще се съберат на централния площад на 14 февруари.
Бъчва с вино, предоставено от „Винекс Преслав” АД ще вдига градуса на настроението. Очакван момент е награждаването на победителите в конкурса за домашно бяло и червено вино. Майсторите на божествения елексир ще получат титлата „Баш винар” и предметни награди.
Ритуалното зарязване ще се извърши на лозов масив край града, където Трифон Зарезан ще отправя пожелания да се роди хубаво грозде и от него да стане още по-хубаво вино. Свещенослужители ще отслужват водосвет за здраве и плодородие. Веселбата включва още много наздравици, раздумки и песни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБългарската комедия „Ятаган“ с предпремиерно турне в 12 града
Следваща статияАвтоджамбазин получи ефективна присъда за данъчно престъпление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here