дом Политика Тома Биков в Шумен: БСП иска да предизвика предсрочни избори и хаос...

Тома Биков в Шумен: БСП иска да предизвика предсрочни избори и хаос в държавата

2
ДЯЛ

„С всички свои действия БСП цели единствено да предизвика предсрочни избори и хаос в държавата“, заяви в Шумен депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той заедно с Антон Тодоров са на посещение в града по покана на местната организация на Жени ГЕРБ. На срещата днес присъстваха депутатите Димитър Александров, д-р Румен Генов и областният лидер на ГЕРБ Любомир Христов.
„В листата за евроизборите, която Корнелия Нинова предложи нямаше нито един досегашен депутат на БСП в Европейския парламент. Това означава, че тя поставя двойка на хората си“, коментира Тома Биков. Той прогнозира, че предстоящата предизборна кампания ще бъде мръсна, с много удари под кръста и изместване на дебата.
„От ГЕРБ обаче сме твърдо решени да защитим интересите на всички българи, които искат да живеят в нормална европейска държава с работеща икономика“, категоричен бе Биков и подчерта, че в листата на ГЕРБ влизат доказани хора с опит и авторитет в Европейския парламент. „Готови сме да покажем не само успехите, но и недостатъците на Европейския съюз, защото политиката е за това да се посочват и неудачите. По отношение на проблема с мигрантите трябва ясно да кажем, че Европа е самостойна цивилизация, изградена върху основите на християнските ценности. В крайна сметка трябва да се каже, че Европа има граници. Нашите депутати ще защитават европейските и християнските ценности, ще защитават интересите на България в Европейския парламент. Ще се борим срещу разделението на Европа на Източна и Западна. Имаме общи теми с всички лагери в Европейския парламент“, каза още Биков и предрече, че в следващото десетилетие Европа ще бъде изправена пред много тежки предизвикателства. „Не считам, че Елена Йончева ще оправи проблемите на Европа. Нито тя, нито Нинова взети заедно, имат капацитета да решат тези въпроси“, коментира Биков. Политикът заяви още, че след приключването на евроизборите най-ощетена ще бъде Партията на европейските социалисти (ПЕС). „Нейните идеи са най-неадекватни за Европа. Коалиция между ПЕС и Европейската народна партия (ЕНП) е технически невъзможна. В следващите години идейният разлом между ПЕС и ЕНП ще се задълбочава“, прогнозира още Тома Биков.
Той не отрече, че аферата с имотите, която се разгоря в последните седмици, е нанесла удар на ГЕРБ.
„В крайна сметка всеки от партията върху когото тегне сянка от съмнение, подава оставка. Това не се е случвало никога в политическия ни живот от последните 30 години. Ние сме поставили своя стандарт и той се спазва. Няма проблеми да отстъпим властта. Лошото е, че няма на кого“, добави Тома Биков.
На въпроса дали се притеснява, че в последните дни БСП леко изпреварва ГЕРБ за евровота той отвърна: Предстои месец на предизборна кампания. Борим се за седем представители в Европейския парламент. ГЕРБ е организирана и единна партия за разлика от БСП, която е раздирана от вътрешни противоречия и борби. В крайна сметка за нас е важно как депутатите на ГЕРБ ще защитават България в Европейския парламент.
Той определи доклада за свобода на на словото у нас и 111-та позиция на България като фалшива новина. „За мен „Репортери без граници“ не е авторитетна организация“, заяви Биков.
На въпроса дали Елена Йончева ще изнесе скандалите в родната политика на сцената на Европейския парламент, Биков бе категоричен, че това ще се случи и ще урони престижа на България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС образователни инициативи РИОСВ-Шумен ще отбележи Деня на Земята
Следваща статияЧаст от кв.“Боян Българанов“ остава без вода в неделя

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не търсете проблема другаде проблема е във вас БСП не ви е карало да купувате евтини апартаменти и д си правите вили за любовници замаскирани като къщи за гости и сте точили еврофондовете за лично облагодетелстване за това БСП ли ви е виновна????

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here