дом Общество Тихомир пое на плаване към мечтите си (снимки, видео)

Тихомир пое на плаване към мечтите си (снимки, видео)

0
ДЯЛ

Десетки се събраха днес пред зала „Арена Шумен“, за да пожелаят на Тихомир Радев щастливо преплаване на река Дунав.

Сред изпращачите бяха семейството, близките, приятелите и колегите на авантюриста, а също и скаутите.

С молитва за успешно приключение Отец Пламен благослови начинанието.
Харизан Харизанов, един от организаторите на плаването, подари на Тихомир икона на Св. Николай, която да го закриля по време на приключението.

На тържеството присъства и зам.-кметът Найден Косев. Той пожела безпроблемно плаване и успешно завършване на изпитанието.

Под звуците на химна на Шумен Тихомир се сбогува с най-близките си. Автомобилът, с който той пое към сбъдване на мечтата си потегли ескортиран от три мощни мотора.
Две години Тихомир планирал приключението си и разучавал маршрута километър по километър. Идеята обаче се родила преди повече от 30 години, когато прочел „Дунавският лодкар“ на Жул Верн.
Днес приключенецът пое на първото по рода си преплаване на река Дунав, от изворите до Черно море, по литературен маршрут. Трасето от 2 500 километра той ще преплава, в режим на оцеляване, за малко над два месеца.

Лодката на гребеца е нова. Изработена от съвременни полимери. Тежи около 23 килограма и е с дължина малко над пет метра.
Гребането започва от Инголщат в Германия. Приключенецът ще премине през Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България, до рибарското селище Св. Георги в делтата на Дунав в Румъния.
По време на плаването Тихомир ще се изхранва с риба и каквото намери по бреговете на реката. В себе си има пари само за закупуване на минерална вода.

Днес преди да поеме към мечтата си авантюристът се обърна към младите хора с посланието да потърсят приключенията извън дигиталния свят. На възрастните пожела да не предават мечтите си.
Тихомир Радев е на 47 години. Роден е в Нови пазар. Днес живее в Шумен. Работи в системата на МВР.
Община Шумен и местният бизнес подкрепиха приключенеца в сбъдването на мечтата му.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски състезатели ще участват в младежкия фестивал „Олимпийски надежди“
Следваща статияНационален конкурс за детска рисунка обяви ДЗИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here