дом Общество Талантливи певици от Велики Преслав обраха наградите на фестивал в Китен

Талантливи певици от Велики Преслав обраха наградите на фестивал в Китен

1
ДЯЛ

Алис Тургай, Ниляйда Нури, Хавин Тургай от Велики Преслав спечелиха първи места от Международния фестивал за млади поп и рок изпълнители „Ноти по пясъка“. Това съобщиха от Музикална школа „Нови гласове“ – Търговище.
Четвъртото издание на престижния международен форум се проведе от 29 август до 1 септември в Китен.
Талантливите момичета са възпитанички на музикалния педагог Десислава Станкова от Музикална школа „Нови гласове“ в Търговище.
Журито бе в състав: певицата Антония Маркова, Николай Гешев – диригент на Биг Бенд-„Плодив“ и Димо Петков – фронтмен на рок група „Кросфайър“.
В конкуренцията на десетки участници от различни страни, изпълненията на Алис, Ниляйда и Хавин очароваха прецизното жури.
Алис Тургай спечели първо място във втора възрастова група. Ниляйда Нури стана първа във четвърта възрастова група и бе отличена с грамота на детското жури за песента „Рап Куин“.
В пета възрастова група победи Хавин Тургай. Тя спечели и наградата на рок група „Кросфайър“.
Дуетното изпълнение на Алис и Хавин Тургай също бе класирано на първо място в трета възрастова група. Тандемът получи и покана за участие в Международния фестивал „Короната на Орфея“ в Гърция.
Снимка: newvoicesbg.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНурхан Али е новият председател на ОбС в Никола Козлево
Следваща статияПървокласник в Шумен излиза на родителите между 60 и 200 лева

1 коментар

  1. Браво на момичетата, но поне проверявайте информацията си. А знаехте ли, че и друго момиче от Велики Преслав извоюва второ място на същия фестивал?! Би трябвало и тя да се спомене…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here