дом Общество Таксите за детските градини и ясли в Шумен остават в сила

Таксите за детските градини и ясли в Шумен остават в сила

0
ДЯЛ

Таксите в детските градини и ясли в Шумен и общината остават в сила. С 18 гласа „въздържал се“, 4 „против“ и 17 „за“ предложението, от 1 юни до края на годината да отпаднат таксите за забавачките, не бе прието. За да мине решението бяха необходими 21 гласа.
По информация на директорката на детска градина „Изворче“ Диана Димитрова 30% от всички родители, чиито деца посещават ясла и градина в Шумен, плащат пълна такса. Другите 70% ползват облекчения или са освободени от плащането. Димитрова уточни, че от 120 деца в „Изворче“ 50 ползват облекчени такси или са освободени от тях. „Таксите в Шумен и без друго са много ниски в сравнение с другите областни градове“, уточни още Димитрова и добави, че в село Ивански детската градина се посещава от 70 деца, а по специална програма на 60 от тях таксите се поемат по специална програма.
В детска градина „Светулка“ на 48 от малчуганите а между 3 и 4 години таксите също се покриват по програма.
Кметът Любомир Христов припомни, че от началото на годината до момента постъпленията от такси за детска градина и ясла са паднали с 59.2% в сравнение със същия период за миналата година. Съгласно местните стандарти формираният общ бюджет за 2020 година е в размер на 1 829 770 лева. В местния бюджет за тази година за издръжка на детските заведения са гласувани 750 000 лева.
Детските заведения заведения в общината отварят от 1 юни. По данни на директорки на градини, 70% от родителите в Шумен ще пуснат децата си на градина и ясла.
При допитване от ръководството на детска градина „Светулка“ до всички родители, 54% са заявили, че от началото на юни ще пуснат децата си на градина. Директорката на детското заведение подчерта, че персоналът в забавачките е един от най-застаряващите. „В нашата градина средната възраст е 56,8 години. Трябва, когато се предлагат мерки, те да са дългосрочни и ефективни“, коментира Надежда Минчева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДарения от Община Никола Козлево и кметове осигуряват топъл обяд на 107 нуждаещи се
Следваща статияНяма новоприети пациенти с коронавирус в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here