дом Общество С народни носии и хора̀ посрещнаха Бабинден в Медицинския филиал (видео, снимки)

С народни носии и хора̀ посрещнаха Бабинден в Медицинския филиал (видео, снимки)

0
ДЯЛ

С дрескод народна носия, хора̀ и възстановка на обичая Бабинден възпитаниците на шуменския филиал на Медицински университет-Варна посрещнаха деня на Родилната помощ.
Гости на празника бяха проф. Явор Корновски и проф. Тодорка Костадинова от Медицински университет-Варна (МУ-Варна).
На тържеството присъства и една от най-дългогодишните акушерки в Многопрофилната болница в Шумен Гинка Стоичкова. Тя пожела на студентите да са отговорни и да уважават професията, защото акушерките са първите, които поемат в ръцете си новия живот.
„Този празник има магична сила. Той е символ на живота и вярата в бъдещето. Бъдете ученолюбиви, за щото акушерка е високо отговорна професия“, заяви пред студентите директорът на шуменския Филиал на МУ-Варна проф. Соня Тончева.
Бъдещите акушерки пресъздадоха пред присъстващите обичаят бабуване. После студентките ритуално измиха ръцете на проф. Явор Корновски и Гинка Стоичкова. За поредна година традицията на Бабинден бе спазена и съпроводени с благослови и наричания гостите опитаха от питката с мед.
След официалната част всички присъстващи се хванаха на хоро, което се изви от фоайето по двора на сградата.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Велики Преслав: Таксите за детски градини трябва да бъдат премахнати
Следваща статияЛюбомир Христов: Общината ще продължи да подпомага работата на младежкия съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here