дом Общество С левче скочиха автобусните билети по линията Шумен – Велики Преслав

С левче скочиха автобусните билети по линията Шумен – Велики Преслав

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

С 1 лев е повишена цената на автобусния билет по линията Шумен – Велики Преслав. Новите цени са в сила от 1 януари. Вместо досегашните 2 лева, пътниците вече плащат по 3, а по обходната линия цената от 2,50 е вече 3,50 лева. Това съобщи управителят на фирмата „Шумен – Пътнически автотранспорт“ инж. Деян Банков. Той уточни, че реално цените са били заложени още през 2016 година. До момента превозвачът е задържал старите стойности, но вече е невъзможно поради нелоялната конкуренция на нелегитимните превозвачи. „Нелегалните таксита дублират редовните автобуси. Минават минути по-рано събират чакащите и така ние оставаме без клиенти. Нерегламентираните превозвачи са на път да унищожат редовните автобусни линии между населените места, защото никой превозвач не желае да кара на загуба“, категоричен бе Деян Банков и даде за пример Върбица, където на търговете за обслужване на междуселищните линии, обявени от местната власт, не се явил нито един превозвач. „Ситуацията е такава, че повече не може да се продължава по същия начин“, обобщи Деян Банков.
Актуализирани са цените на билетите и по другите междуградски линии, обслужвани от „Шумен – Пътнически автотранспорт“.
От началото на годината със завишени цени са и едномесечните ученическите карти от Велики Преслав за Шумен. Те вече струват 50 лева вместо досегашните 35 лева. Към новата карта обаче има друго, която позволява на учениците да ползват градския транспорт в Шумен безплатно.
Снимка: Pixabay.com, илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМузикални експерти: Хасан и Ибрахим са пианисти със собствен стил
Следваща статияЗадържаха за 72 часа подпалвача от Изгрев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here