дом Култура С две премиери откриват 164-ия сезон на шуменския театър

С две премиери откриват 164-ия сезон на шуменския театър

0
ДЯЛ

Официалното откриване на театралния сезон в Шумен ще бъде на 16 септември с пъстро дефиле, което ще започне в 18.30 ч. от площад „Кристал“. В 18.45 ч. ще се състои традиционното запалване на театралния огън и издигане хоругвата на театъра.
В 19.00 ч. е премиерата на спектакъла „Кафето Ви, г-н министър“ от Хореа Гарбеа.
В навечерието на учебната година ще пожелаем много успехи на нашите малки приятели също с премиера на най-новото ни детско заглавие „Жълтата Червена шапчица“ по Джани Родари. Първата театрална среща с най-младата ни публика ще бъде на 15 септември от 11.00 ч. в зала „Патиланчо“.
Непосредствено след откриването на 164-ия сезон ще се състои и първото турне на театъра зад граница.
Спектакълът „Кафето Ви, г-н министър“ от Хореа Гарбеа ще има своята световна премиера в Румъния. За нас е чест и удоволствие да бъдем поканени на един от най-старите театрални фестивали Дни и нощи на театъра в Браила, който ще се проведе от 13 до 22 септември. Това е третото участие на нашия театър в престижния форум, което е в потвърждение на дългогодишните ни творчески взаимоотношения! Румънската публика ще гледа постановката „Кафето Ви, г-н министър“ с режисьор Лучиян Сабадос на 19 септември от 18.00 ч. на сцената на театър „Мария Филоти“ в Браила.
На 20 септември екипът на авторския спектакъл на Съби Събев „Задявки, надигравки” отпътува за град Владимир, Русия по покана на Московския държавен областен куклен театър, където ще се включи в III-ия Международен фестивал „Златното ключе” от 19 септември до 27 септември. Участието е следствие на задълбочаващите се връзки между двете културни институции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ ремонтирани сгради беше открита учебната година в община Върбица
Следваща статияКатастрофа в района на Невша затруднява движението на АМ „Хемус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here