дом Спорт Старши комисар Ялчън Расим получи черен пояс по карете

Старши комисар Ялчън Расим получи черен пояс по карете

0
ДЯЛ

Черен пояс и сертификат за майсторска степен шодан (първи дан) по карате Шинкиокушин беше връчен на старши комисар Ялчън Расим – директора на ОДМВР – Шумен от сенсей Даниел Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

В понеделник вечерта директорът на полицията се включи в тренировката на СК „Киокушин“ – Шумен и води част от нея.
Спортната кариера на Ялчън Расим стартира през 1985 година, когато започва да тренира карате във Варна при сенсей Константин Божилов. Участвал е в Летните технически лагери през 1987 г. и 1988 г. След завръщането си в Шумен през 1991 г. продължава да тренира в СКК „Киокушин“ при семпай Игор Владев и е състезател на клуба. Последните Републикански първенства в които участва са през 1994 г. и 1995 г. Защитава 1 кю през 1996 година. През 1999 г. семпай Ялчън Расим става инструктор във филиала на СКК „Киокушин“- Шумен в град Каолиново. Оттам излизат редица призьори от Национални първенства и Национални турнири за купи за деца и кадети и кадетки. През 2003 г. започва работа в МВР, участва в състезания в системата на МВР в Добрич през 2004 г. и в София през 2005 и 2006 година. Продължава да помага на СКК „Киокушин“ Шумен до днес. „Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Тайната на успеха се крие в постоянството. Независимо дали това ще бъде в спорта, в живота или в работата. Поставяйте си цели и ги постигайте“, пожела на спортистите старши комисар Расим.

В края на тренировката директорът на полицията реши да предаде кафявия си колан на спортиста, който изпълни упражнение за издръжливост, което сам показа.

81 медала са завоювали през изминалата 2019 година каратистите от СК „ Киокушин” – Шумен. Сред тях е трето място на Европейско първенство за мъже и жени във Вилнюс – Литва, първо място на европейското първенство за кадети в Прага, Чехия, четири златни, седем сребърни и седем бронзови медала на Международен турнир Romanian International Cup по карате Шинкиокушин за деца, кадети и кадетки. От национални първенства състезателите на клуба имат в актива си 11 национални шампиона,9 вицешампиона,10 бронзови медалисти от национални първенства. От национални турнири за купи имат 12 първи, 9 втори и 10 трети места. В момента в клуба тренират над 100 деца под ръководството на сенсей Даниел Димитров III дан, сенсей Стоян Обретенов III дан, семпай Милен Миланов I дан и семпай Явор Александров 1 кю.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве коли се удариха в Шумен снощи, повреден е светофар (снимки)
Следваща статияЗадигнаха кон с каруца, апаш открадна 4 топа мрежа и вещи от селски имот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here