дом Общество Спасиха паднала в ров кошута в ловно стопанство Черни Лом

Спасиха паднала в ров кошута в ловно стопанство Черни Лом

0
ДЯЛ
Снимка: СИДП

Служители на Държавно ловно стопанство „Черни Лом” спасиха кошута попаднала в дълбок ров. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие.
На сигнала за бедстващо животно се отзовава инж. Мирослав Горчев, който е ръководител на горскостопански участък в териториалното поделение. Заедно с колегите си той преценява, че стресът за кошутата ще е много голям, ако се опитат да я извадят. С техника на фирмата, която работи в района, те запълват част от рова и го разширяват в горната част, за да може животното да излезе само.
Не се знае колко време кошутата е прекарала в изкопа, но горските забелязват охлузвания по тялото на животното и затова организират акцията по спасяването и за броени минути. Според ловните специалисти животното е в добро състояние и ще се възстанови бързо.
Екипът на ДЛС “Черни Лом” благодари на човека, който е подал сигнала на телефон 112, както и на работниците от фирмата, които веднага са се отзовали, за да бъде освободена младата кошута от капана, в който е попаднала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен продава на търг 5 поземлени имота
Следваща статияЗа по-малко от месец: Три двойки близнаци се родиха в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here