дом Общество Социалното министерство иска увеличение на прага за детските надбавки

Социалното министерство иска увеличение на прага за детските надбавки

0
ДЯЛ

Прагът за детски надбавки да бъде увеличен с 50 лв. Това предложение ще направи социалното министерство с проекта на бюджета за следващата година, заяви ресорният министър Бисер Петков.
В момента месечната помощ за семейство с едно дете е 40 лева, за две – 90 лева, за близнаци – 75 лева. Това е при месечен доход от 400 лева на член от семейство. При доход от 400 лв. до 500 лева се изплаща 80 процента от размера на помощта.
„Ние ще настояваме пред министерството на финансите тази година да се увеличи доходния критерий, с който се увеличава месечните помощи за отглеждане на деца, защото това не е правено от три години и води до намаляване на броя на семействата, които получават тази месечна подкрепа. За нас е важно доходния критерий за съответства на ръста на доходите на минималната работна заплата“, заяви министърът. По този начин първият праг ще бъде вдигнат от 400 на 450 лв.
Вторият праг, който бе въведен през 2018 – та и с него се получава 80% от помощта пък скача от 500 до 550 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонкурс „Джамията в моя живот“ организира Главно мюфтийство
Следваща статияДеца наблюдаваха прилепи в пещера „Бисерна“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here