дом Общество Смядовското село Риш на протест срещу безводието

Смядовското село Риш на протест срещу безводието

0
ДЯЛ

Жителите на смядовското село Риш излизат в този час на протест срещу безводието в населеното място. Те са подготвили жалба до ВиК.
Хората твърдят, че в Риш няма вода от Коледа. Дълго време селото е на воден режим, но сега чешмите им са пресъхнали повече от 10 дни.
От Община Смядово обясниха, че от началото на септември миналата година селото е на частичен воден режим. Причината е липса на вода във водоизточниците. Селото черпи вода от 4 кладенеца, водите, на които се събират в обща шахта над Риш. От септември до момента в района са отстранени 4 аварии по водопреносната мрежа. Въпреки това, вода няма поради трайното засушаване.
Всеки ден служители на Община Смядово обхождат територията, за да търсят пробиви по водопровода. Ситуацията е такава, че дори след като водата бъде пусната, тя потича в чешмите на половината село. Другата половина остава на сухо. Днес започва монтирането на кранове в центъра на селото. Те са закупени с пари от бюджета на Община Смядово. Целта е вода да има в цялото село. Водният режим обаче остава.
„От 6 месеца правим всичко възможно да решим проблема. Моят заместник буквално се превърна в служител на ВиК“, бе краткият коментар на кмета на община Смядово Иванка Петрова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдължиха срока за лов на дива свиня
Следваща статияОгнеборци гасиха пламнали комини, сметище и сухи треви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here