дом Култура След 150 години „Шумла полка“ се завръща в града на Добри Войников

След 150 години „Шумла полка“ се завръща в града на Добри Войников

0
ДЯЛ

След 150 години „Шумла полка“ отново ще прозвучи на шуменска сцена.
Музикалният спектакъл ще бъде представен на 24 юни от 18.00 часа в залата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. Събитието е посветено на 105 години от началото на оперетното дело в България, което е поставено в Шумен, с мюзикъла „Кармозинела“.
Организатор на събитието е Община Шумен.
Входът за музикалния спектакъл е свободен. Пропуски могат да се вземат от касата на театъра.
Съвременната версия на „Шумла полка“ е дело на композитора Парашкев Хаджиев. Той превръща произведението в основа на съвременния мюзикъл.
Спектакълът е дело на студенти от Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и оркестъра и хора на Бургаската опера под режисурата на професор Павел Герджиков. Диригент ще бъде Деян Павлов.
Оригиналът на „Шумла полка“ е композиран от Добри Войников за първия български оркестър, създаден през 185о година в Шумен.
Снимка: gotoburgas.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтартират засилени проверки по пътищата, за 3 дни в страната са загинали 15 души
Следваща статияТанцов ансамбъл „Шумен“ празнува 40 години с премиера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here