дом Общество Симфониета Шумен стартира 65-ия си творчески сезон

Симфониета Шумен стартира 65-ия си творчески сезон

0
ДЯЛ

65-ият творчески сезон на Симфониета – Шумен започва на 13 септември от 19:05 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“.
Музикантите ще посрещат публиката си с любими оркестрови произведения, чиито мелодии са познати от малкия и големия екран. Под диригентската палка на Калина Василева ще прозвучат елегантния Валс от сюитата „Маскарад“ на А. Хачатурян, увертюрата „Крадливата сврака“ от Дж. Росини, Серенада от Лео Вайнер, Валс-фантазия от М. Глинка и избрани части от сюитите „Пер Гинт“ на Е. Григ.

На 20 септември гостува изтъкнатият пианист Веско Стамболов. Роден е във Варна, а от години живее и преподава в Барселона като паралелно с това развива активна концертна дейност. В негово изпълнение ще чуем цели два инструментални концерта – емблеми на своите епохи. Моцартовия клавирен концерт № 20 принадлежи към най-драматичните страници от творчеството на виенския класик. Премиерно в Шумен ще бъде изпълнен Концертът за пиано и оркестър от Любомир Пипков, който умело съчетава фолклорна песенност и светла лирика. Диригент на концерта ще бъде Станислав Ушев.

Голямото откриване на сезон 2018/2019 ще бъде на 27 септември. Фурията Милена Моллова ще зарадва шуменци с изпълнение на Концерта за пиано и оркестър от Роберт Шуман. Композиторът пише творбата си вдъхновен от нежните и романтични чувства, които изпитва към любимата си Клара. Мащабната Пета симфония на П. И. Чайковски под диригентството на Калина Василева дава заявка за успешен старт на новия творчески сезон на Симфониета – Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските огнеборци посрещат професионалния си празник с недостиг на кадри и нов учебен център
Следваща статияОбщина Никола Козлево удължи срока за прием на документи за директор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here