дом Общество Само за ден: 33 заявления за лична карта и 40 за паспорти...

Само за ден: 33 заявления за лична карта и 40 за паспорти са подадени в ОДМВР – Шумен

0
ДЯЛ

На 27 ноември в сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР – Шумен са приети 33 заявления за издаване на лична карта и 40 за паспорти. В сектор „Пътна полиция“ са приети 21 заявления за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. В РУ – Велики Преслав са приети 5 заявления за лични карти, шест за паспорти и 1 за СУМПС. В РУ – Каолиново – 2 за лични карти, 2 за задгранични паспорти и едно за шофьорска книжка. В РУ – Нови пазар са приети 6 заявления за лични карти, три за паспорти и две за свидетелство за управление на моторно превозно средство.
Българските граждани могат да се възползват от електронните административни услуги, които предлага МВР.
Чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg, всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лични документи и удостоверения. Това са лична карта или паспорт, удостоверение за събития свързани с издаването на документи, както и дубликат на свидетелство за управление на моторно превозно средство.
Гражданите, които са жители на област Шумен, на които предстои смяна на документи могат да ги подадат на територията на всяко РУ. В районните управления на едно гише могат да се подават заявления за смяна на лична карта, паспорт и шофьорска книжка, но единственото условие е поръчката да бъда обикновена.
Улеснението е за всички жители на областта, на които предстои смяна на документи през 2020 година.
Снимка: ОДМВР – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха напушен младеж, седнал зад волана
Следваща статияДелегация от Турция гостува в Шуменския университет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here