дом Други Ръст от 75 жилища в област Шумен през 2019 година

Ръст от 75 жилища в област Шумен през 2019 година

0
ДЯЛ

Жителите на област Шумен се ширят на жилищна площ от 31.1 квадратни метра при средна за страната 35.6 кв. метра.
За 2019 г. в едно жилище в региона живеят средно 1.9 лица. В градовете живеят средно 2.0 лица в едно жилище, а в селата – 1.9 лица, съобщиха от „Статистически изследвания – Шумен”.
Преобладаващата част от жилищата са собственост на частни физически лица – 86.9 хил. или 97.5% от общия жилищен фонд на област Шумен.
От всички 89.0 хил. жилища в област Шумен 72.2% са електрифицирани, с водопровод и канализация. Електрифицираните жилища с водопровод, канализация и с централно или местно отопление са 22.3%, електрифицирани само с водопровод – 2.5%, а само електрифицирани – 2.9%.
89 хил. са жилищата в област Шумен към 31.12.2019 г. В сравнение с 2018 г. е отчетен ръст от 75 жилища. Преобладават жилищата с две и три стаи, 20,7% е относителният дял на жилищата с четири стаи, на едностайните 8,9%. На петстайните, 5,4%. Има и шестстайни с дял 3,8% от всички жилища в областта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГайдарите на СУ „Сава Доброплодни“ надсвириха конкурентите си на Международен фестивал
Следваща статияДо месец Административният съд ще се произнесе за финансирането на скаутския клуб

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here