дом Политика Ръководството на ПП ГЕРБ-Шумен се разграничи от позицията на Кемал Ешреф във...

Ръководството на ПП ГЕРБ-Шумен се разграничи от позицията на Кемал Ешреф във Фейсбук

0
ДЯЛ

С декларация, областното и общинско ръководство на ПП ГЕРБ-Шумен официално се разграничи от позицията на Кемал Ешреф за преподаването на турски език в училищата. Той е член на ПП ГЕРБ, син на кмета на община Никола Козлево и съпруг на зам.-областната управителка Шерин Вели. На личния си профил във Фейсбук на 13 октомври Кемал Ешреф написа: Тъй като над 50% от Шумен е турски, всички училища трябва да се обучават на турски език. С поста си Кемал Ешреф провокира разпалени дискусии.
По този повод областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Шумен декларира:
Във връзка с изразеното в личния профил на Кемал Ешреф в социалната мрежа Фейсбук мнение за това какъв език трябва да се изучава в училище, и по повод широката обществена реакция заявяваме, че държавната политика в сферата на образованието е ясно регламентирана в Закона за предучилищното и училищно образование.
В чл. 13. ал. 1. е посочено, че: Официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският.
Ние години наред защитаваме и прилагаме тази държавна политика и поради това се разграничаваме от становището на Кемал Ешреф. Едновременно с това отказваме да ни бъде вменявана политическа отговорност за това кой какви мнения споделя в социалните мрежи през свободното си време.
ОБЛАСТНО И ОБЩИНСКО РЪКОВОДСТВО НА ПП ГЕРБ-ШУМЕН
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗдравният министър призова да се избягват пътувания до областите Търговище и Благоевград
Следваща статияОткрит урок по пътна безопасност се проведе днес в детска градина „Китка“ в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here