дом Криминале „Шаманка“ от Русе възстанови на възрастно семейство от Шумен сумата...

„Шаманка“ от Русе възстанови на възрастно семейство от Шумен сумата от 12 730 лева

0
ДЯЛ

12 730 лева е възстановила русенска „шаманка“ на възрастно семейство от Шумен. Парите жената взела за разваляне на магия. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
През май 2016 година 85-годишен мъж от Шумен попаднал на обява във вестник, в която жена от Русе предлагала помощ на хора с проблеми- врачувала, разваляла магии и давала съвети за щастие и семейна хармония. Възрастният мъж се свързал по телефона с нея и споделил, че в семейството му има проблем. Жената казала, че може да му помогне, като за целта ще трябва да събере вода от седем енергийни извора, част от тях били в Турция. Той се съгласил. Всички съвети, които му давала по телефона мъжът плащал. Първият консулт струвал 150 лева, като от този момент сумата за всяко следващо обаждане и „оказване на помощ“ ставала все по-висока. Последователно били пратени още 200, 220, 300 и 500 лева. Когато започнала да събира вода от чудодейните места поискала 2 000 лева. След това казала, че е в Турция и трябва да вземе лек от енергийно място. Парите не стигали да бъде развалено проклятието и мъжът трябвало да ѝ даде още пари. Така за „разваляне“ на семейната прокоба взела още два пъти пари- един път 5 000 лева и друг път 4 000. Въпреки дадената дума, че ще помогне на семейството резултат нямало. „Магията“ трябвало да падне за два месеца. През това време, в периода май- юни 2016 година са дадени общо 12 730 лева. В РУ – Шумен била депозирана жалба и през месец февруари 2018 година след приключила проверка е образувано досъдебно производство за измама. В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвени са експертизи. На 5 юни В.Н./ 30г./ от Русе е привлечена като обвиняема и е задържана. Напълно е възстановена взетата в размер на 12 730 лева сума на възрастното семейство от Шумен. В.Н. е осъждана през 2014 година за измама.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦвета Караянчева: Музиката на Владигеров, пречупена през душите на младите, звучи още по-прекрасно
Следваща статияЗадържаха радикализиран тийнейджър, замислял да окървави Пловдив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here