дом Общество Росица Христова от Каспичан: Ще попитам премиера как се живее 8 години...

Росица Христова от Каспичан: Ще попитам премиера как се живее 8 години без ток и вода

0
ДЯЛ

57-годишната Росица Христова от Каспичан, която осма година живее без ток и вода в стая, подобна на землянка, поне засега, няма никакъв шанс да се уреди с нормално жилище от Общинския фонд.
„Не можем да й дадем жилище под наем на този етап. Но при възможност ще й помогнем”, заяви пред репортер на 24shumen.com кметът на Каспичан Милена Недева.
„Помагала съм на Росица и за храна, и да започне работа по програма“, уточни тя. И допълни, че относно жилищата, възможностите на Общината са ограничени и трябва да се спазват определени изисквания при настаняване в общински апартаменти.
В приемния ден на Недева днес, Росица Христова за пореден път е поставила въпроса за жилището.
Но разговорът тръгнал в друга посока.
„Г-жа Недева ми предложи да свържем квартирата, в която живея с жилището на съседи и оттам да получавам ток, който да се отчита на мой електромер”, сподели Христова.
Кметицата обещала да уреди въпроса с Електроразпределителното дружество.
Посъветвала я да започне работа към ЖП секцията в Шумен, откъдето да й предоставят жилище.
Росица е потресена, че вчера била заплашена от член на жилищната комисия, която разглежда документите на всеки кандидат и преценява кои семейства ще получат апартаменти от Общинския фонд на Каспичан.
„Записвах се за среща с г-жа Недева, когато член на комисията ми нареди: „Слез при мене. Ще говорим”.
В кабинета ми беше казано в прав текст: „Не си само ти да чакаш за жилище. Ще те смажа, ще го направя”, твърди Христова пред 24shumen.com.
Тя обявила днес пред кмета на Каспичан, че е получила закана за саморазправа. В кабинета й бил зам.-кметът Минчев, който също е член на комисията.
Че Христова била заплашвана вече знаел и кварталният полицай. Той я уверил, че ще предупреди представителя на комисията.
„Едва ли някой би оцелял в мизерията, в която живея без елементарни, човешки условия. На свещи в 21 век. Понякога ги няма в магазина и се прибирам в тъмнината, като налучквам предметите”, жалва се още Росица.
Хората от квартала я съжалявали и й помагали, кой с каквото може – храна, дрехи.
„Кога ще свърши това унижение?”, пита тя. Няма желание да влезе в т.н. дом, превърнат в склад с туби, пълни с вода. На баня, както тя, така й синът й ходят от години у приятели.
„Запознат съм със случая. Не мога да помогна, съжалявам. Думата има кметът на Каспичан”, заяви за 24shumen.com депутатът от БСП Иван Иванов.
Последната надежда на Росица след кмета на Шумен Любомир Христов, е в премиера Бойко Борисов. Тя потвърди отново намерението си да се срещне с него и да го попита как се живее осем години без ток и вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаради ремонт на гара Хан Крум спират влаковете на 12 август
Следваща статияЗа час спират тока в част от Шумен, електрозахранване няма да има и в 4 села

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here