дом Общество Родители на карантинирани деца от шуменско училище настояват за порицание на Ширин...

Родители на карантинирани деца от шуменско училище настояват за порицание на Ширин Вели

0
ДЯЛ

Група родители на карантинирани второкласници от Средно училище „Сава Доброплодни“ се обърнаха с протестна декларация към областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.
Те настояват всички компетентни органи да предприемат нужните действия по случая със заразеното с коронавирус дете на зам. областния управител Ширин Вели.
„Пожелаваме бързо оздравяване и възстановяване на семейството на заразеното дете, но не сме съгласни да проявим разбиране към безотговорната постъпка на родителите му. Във времена, когато информацията е всичко, липсата на такава е още по-опасна. Очакваме да бъдат предприети незабавни мерки, които достойно биха порицали бездействието на родителите проявили такова безотговорно отношение към нас и нашите деца!
Г-жа Ширин Вели е трябвало да изкаже притесненията и подозренията си за възможна зараза с COVID-19 инфекция още в деня, в който е направила теста на семейството си. Вярваме, че е трябвало да уведоми и учителите на детето си и да го спре от учебни занятия така, както всеки един от нас би постъпил- Смятаме също, че е недопустимо управата на училището да разбира за положителния случай заразеното дете от РЗИ, а не от родителите му“, се казва в декларацията.
Припомняме, че 34-ма второкласници от СУ „Сава Доброплодни“ са поставени под карантина от 5 октомври и преминаха в електронна форма на обучение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДецата и младежите в село Боян се сдобиха с нова спортна площадка
Следваща статия8 от 9-те новорегистрирани с COVID-19 в областта са хоспитализирани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here