дом Общество Ремонтират улици, разширяват „Синя зона“

Ремонтират улици, разширяват „Синя зона“

0
ДЯЛ

Започнаха строително-ремонтните дейности по улиците, които ще влязат в разширението на синята зона в града. В момента се работи по ул. „Мизия“, ул. „Братя Стоянови“ и ул. „Герила“, където се извършват подготвителни работи на уличните настилки. Ремонтите се извършват от фирма „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка от Община Шумен.

По улица „Мизия“ е разрушена старата паважна настилка и уличното платно се подготвя за цялостно асфалтиране. Дейностите включват и изграждане на нови тротоари и бордюри от двете страни на улицата.
По улица „Братя Стоянови“ ремонтът започна от тротоара, който се намира от страната на Младежкия дом. Старите плочки са отстранени и на тяхно място ще бъде положена асфалтова настилка. Ще се преасфалтира и уличното платно.
Улица „Герила“ също ще бъде цялостно преасфалтирана, а тротоарите и бордюрите от двете страни на улицата ще бъдат подменени.
Припомняме, че улиците, които са включени в разширяването на синята зона бяха обособени в две позиции. Първата позиция обхваща улиците „Христо Смирненски“, „Хан Крум“, „Хан Омуртаг“, „Рафаил Попов“, „Княз Борис I“ в отсечките от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“. Във втората позиция са включени пл. „Ал. Стамболийски“, улиците „Герила“, „Братя Стоянови“, „Мизия“, „Владимир Вичев“ и „Илия Блъсков“ в отсечките от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамаляване цената на водата в Шумен – акцент в платформата за управление на Красимир Костов
Следваща статияПри съседите: Потвърдиха ареста на мъж, разследван заедно с баща си за убийството на свой съселянин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here