дом Общество Ремонтират улици във Велики Преслав с над половин милион лева

Ремонтират улици във Велики Преслав с над половин милион лева

0
ДЯЛ

С откриване на строителна площадка във Велики Преслав стартира проектът „Изпълнение на СМР „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Отец Паисий” и ул. „Йоан Екзарх”. Общата стойност на договора, финансиран по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., е 583 275 лева с ДДС. Начало на мащабния ремонт даде кметът на общината д-р Александър Горчев.

Той отбеляза, че преди да започнат дейностите по подмяна на асфалтовата настилка и тротоарите, със средства от ПУДООС и от общинския бюджет са били сменени старите водопроводи, което е дълготрайна инвестиция, в посока подобряване на инфраструктурата във Велики Преслав. Изпълнението на проекта ще подобри и достъпа до старините, тъй като улица „Отец Паисий” е основна транспортната артерия до археологическия резерват, отбеляза още кметът Александър Горчев. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е фирма „Маридел 2012” ЕООД, гр. Етрополе.
Рехабилитацията на двете улици трябва да приключи в рамките на близо три месеца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредлагат Росица Антонова за временен кмет на Шумен
Следваща статияОстава слънчево и топло

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here