дом Общество Ремонтират детските градини в Шумен

Ремонтират детските градини в Шумен

0
ДЯЛ

Текущи ремонтни дейности се извършват в детските градини на територията на община Шумен. В момента се работи в ДГ „Светулка“ и във филиала на ДГ „Дружба“ в квартал „Мътница“. Строителните работи включват освежаване и пребоядисване на вътрешни помещения, фоайета, коридори и зали за занимания. Ремонтират се санитарни възли, подменят се електрически инсталации, осветителни тела, интериорни врати и дограми. На места, където е необходимо, се полагат нови подови настилки в помещенията. Със затоплянето на времето предстои да започнат и ремонтите навън.
В детска градина „Пролетна дъга“ и в централната сграда на детска градина „Дружба“ в квартал „Тракия“ строителните работи вече завършиха.
В ДГ „Пролетна дъга“ след ремонта едно приземно помещение бе превърнато в зала за спортни игри и танци. Салонът вече е оборудван с топки, обръчи и други уреди за игра на децата. Пребоядисани са стените, сменено е осветлението, положена е подходяща настилка. Обновени са санитарният възел и коридорът, които се намират в непосредствена близост до помещението.

В основната сграда в ДГ „Дружба“ в кв. „Тракия“ са освежени стени и тавани в помещенията, пребоядисани са залите за занимания и коридорите в сградата. Подменени са осветителни тела, поставени са и нови врати.
Ремонтните дейности се извършват от ОП „Строителство и благоустройство“ със средства от бюджета на предприятието за 2021 година, предвидени за тази цел.
От днес, 7 април, е възстановена работата на детските градини в Шумен, като по-голямата част от децата отново са се върнали в градините. Посещенията стават след попълване на декларация от родителя, че детето е здраво и не е било в контакт със заразен с COVID-19. В детските заведения е създадена необходимата организация за осъществяване на нормален учебен процес при спазване на всички противоепидемични мерки.
Снимки: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов: Слави да прави правителство, имам 10 дежурни депутати, ще го подкрепят
Следваща статияОтбелязват Седмицата на гората онлайн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here