дом Общество Работи се едновременно по няколко подобекта на пречиствателната за питейни води в...

Работи се едновременно по няколко подобекта на пречиствателната за питейни води в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: ВиК-Шумен

Към момента строителството на пречиствателната станция за питейни води върви по график. Това заяви главният инженер на ВиК-Шумен Стоян Владимиров и допълни, че изпълнителят работи успоредно по няколко обекта.
В най-напреднала фаза е подобект „Заустващ колектор“, като предстои стартиране на бреговото заустване.
От подобект Сграда „Отводняване и реагентно за технологични отпадъчни води /ТОВ/ вече е изграден силоза за утайки и са изпълнени вертикалите до кота + 3,45 м. Завършен е нулевият цикъл на Подобект „ Хлораторно“.

Снимка: ВиК-Шумен

Изпълнен е подложният бетон под дъното, контактният резервоар на изхода на пречиствателната станция и се работи по помпената станция; армират се стените до кота – 3,95 м. Неговият обем е 1350 куб. м. Към контактния резервоар има помпена станция за репомпване на пречистените води.
Приключва нулевият цикъл на „Административна сграда“ . Стартират изкопни работи по подобекти сгради Решетки и сита и Филтърен корпус. За тях е доставен и монтиран още един кулокран с височина 24м и дължина на стрелата 50м.
Стойността на новата пречиствателна станция за питейни води е около 21 милиона лева, а строителните работи на обекта започнаха на 07.11. 2020 г и са предвидени да завършат в началото на 2022 г.
Модерното съоръжение ще бъде изпълнено в съответствие с одобрения инвестиционен проект и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Капацитетът на пречиствателната станция е 450 л/ сек при нормален режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Към пречиствателната станция е предвидена модерна лаборатория,  която денонощно ще контролира показателите за качество на питейната вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДрогиран подкара “Ленд Ровър“, озова се в ареста
Следваща статияНяма починали от COVID-19 днес в шуменската болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here