дом Общество Проби за Африканска чума по свинете ще се приемат и в почивните...

Проби за Африканска чума по свинете ще се приемат и в почивните дни

0
ДЯЛ

Проби за Африканска чума по свинете ще се приемат и в събота и неделя в лабораториите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съобщиха от ведомството.
Мярката се въвежда поради започващия на 5 октомври лов на диви свине. Целта е ловците своевременно да изпращат проби от отстреляните животни.
Този сезон груповият лов на дива свиня е разрешен три дни в седмицата, за разлика от предходни години, когато бе два дни.
Изследването за Африканска чума е задължително и безплатно. Платени обаче са изследванията за трхинелоза.
Пробите излизат в рамките на 5 дни. В този период отстреляните диви свине трябва да се съхраняват в хладилници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОще 7 новоиздирени паметници са включени в регистъра „Военни паметници“
Следваща статияКнигата „Репортер от миналото време“ ще представят в Библиотеката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here