дом Политика При 32.40% избирателна активност приключи вотът в община Шумен

При 32.40% избирателна активност приключи вотът в община Шумен

0
ДЯЛ

Вторият тур на изборите в община Шумен приключи при избирателна активност 32.40% срещу 41.65% на първи тур.
Точно в 20.35 днес Общинската избирателна комисия обяви края на втория тур на местните избори.
До урните в общината са отишли 26 254 души от имащите право на глас 81 022.
„Изборите протекоха в спокойна обстановка. В ОИК постъпиха една жалба и три сигнала за нарушаване на изборния процес“, коментира говорителят на ОИК Дилян Нанев.
Двата сигнала са от село Ивански. Първият за незаконна агитация, а вторият за обиди, отправени към граждани от председател на избирателна комисия.
Жалбата е за вота на 27 октомври.
За кмет на втори тур в община Шумен гласуваха и жителите на селата Дибич, Ивански и Мадара.
До момента в ОИК са постъпили само документите от едната подвижна секция в общината.
В спокойна обстановка завърши изборният ден. Към 20.30 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на ОДМВР – Шумен е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Постъпилите сигнали за нарушения, свързани с избирателното право днес са 9 . Докладвани са на компетентните районни прокуратури, които незабавно са предприели действия за работа по сигналите и са се произнесли в законоустановените срокове.
През днешния ден сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен е издадено едно удостоверение на гражданин, които са били с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок за да упражнят правото си на глас, общият брой на издадените удостоверения е 18.
В девет населени места на област Шумен на втори тур избираха кметове на кметства. Това са: община Шумен- с. Дибич, с. Мадара и с. Ивански; община Велики Преслав-село Златар; община Каспичан- село Златна нива и село Марково; община Венец-с. Буйновица; община Върбица-село Сушина и община Каолиново-село Тодор Икономово.
Общо 117 502 са жителите на област Шумен, които имаха право гласуват на втори тур на местните избори. Изборните секции в областта бяха 208, седем от които подвижни.
Към 20.00 часа в област Шумен са гласували общо 42 805 души от общия брой избиратели с право на глас за втори тур или отчетената избирателна активност е 36.43%.

По общини информацията е следната:

Община Шумен-гласували са 26 254 души- 32.40%
Община Венец- гласували са 160 души, което е 58.39%
Община Велики Преслав-гласували са 5 147 души, което е 43.34%
Община Върбица- гласували са 207 избиратели – 72.13%
Община Каолиново–гласували са 1 111 души- 55.94%
Община Каспичан- гласували са 3 454 души, което е 51.57%
Община Нови пазар- гласували 6 472 души, което е 42.14%
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзборният ден в областта приключи, подадени са 9 сигнала за нарушения
Следваща статияГЕРБ печели изборите във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here