дом Общество При съседите: Спипаха общински директор с подкуп от 255 лева

При съседите: Спипаха общински директор с подкуп от 255 лева

0
ДЯЛ
24shumen.com

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. 60-годишнинят мъж бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.
Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем. С определение на съда му бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.
Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.
Определенията на Силистренския окръжен съд, с който са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриродата около Шуменското плато ще вдъхновява художници на пленер
Следваща статияОще 7 новоиздирени паметници са включени в регистъра „Военни паметници“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here