дом Криминале При съседите: Рецидивист влиза в затвора за телефонни измами

При съседите: Рецидивист влиза в затвора за телефонни измами

0
ДЯЛ

29-годишният Димо Д. ще изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 6 месеца за извършена телефонна измама при условията на опасен рецидив. До присъдата се стигна, след като подсъдимият признал вината си и сключил споразумение с Районната прокуратура, което било одобрено от състав на Разградския районен съд. Споразумението е окончателно и е влязло в сила вчера, 18 юни.
Подсъдимият бил безработен и решил да си осигурява средства за живот чрез телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. На 21 декември 2018 г. Димо започнал да набира различни стационарни телефони от своя мобилен телефон. Така попаднал на домашния телефон на жена от село Дянково. Преправил гласа си като женски. Нарочената за телефонна измама жена оприличила гласа на дъщеря си. През плач „дъщерята“ обяснявала, че гръмнал бойлера в дома й и след инцидента не вижда. За лечението били необходими 12 000 лева. Съобщила също, че е в болница и лекар ще се свърже с майка й, за да му предаде сумата за лечението.
Веднага след това Димо позвънил отново на същия стационарен телефон и се представил за д-р Здравков. Поискал да знае дали парите за операцията са осигурени. Жената обяснила, че разполагат само с 8 000 лева. Получила инструкции да ги постави в черен найлонов плик и да ги остави пред електрическо табло пред дома си.
Със свой познат подсъдимият отишъл до село Дянково. Намерил адреса и взел парите. От тях платил 500 лева на познатия си за услугата.
Измамената жена установила, че е жертва на престъпление няколко часа по-късно, след като се чула с дъщеря си. Извършителят на телефонната измама бил установен по записи от камери. Той признал вината си.
Димо Д. е осъждан многократно. До извършване на телефонната измама срещу него влезли в сила 5 съдебни акта, два от които също за измами. Тези осъждания обуславят и квалификацията „опасен рецидив“. Сумата на измамата подсъдимият възстановил на потърпевшата жена от село Дянково.
Предстои Димо Д. да бъде преведен в затвора в Белене, където ще изтърпи поредната ефективна присъда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха мъртъв англичанин, живеещ от години в село Ивански
Следваща статияОбщина Шумен ще дари земя за построяване на параклис в село Благово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here