дом Общество При съседите: Недисциплиниран отнесе 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба,...

При съседите: Недисциплиниран отнесе 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба, нарушил 3 пъти наложената му карантина

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Ефективна присъда и 10 000 лева глоба за подсъдим, предаден на съд от Районната прокуратура в Търговище за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19

Предаденият на съд от Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим и 10 000 лева глоба, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
26-годишният подсъдим е признат за виновен от състав на Районния съд в Попово за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на COVID-19, като престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние.
Хюнай Х. се завърнал от Кралство Белгия на 14 април тази година. На границата му било връчено предписание от РЗИ в Русе за задължителната 14-дневна карантина. Мъжът посочил, че ще бъде в изолация на постоянния си адрес в град Попово.
При проверка още същия ден, часове след влизането му в България, полицейски служители извършили проверка на домашния му адрес. Хюнай не бил открит. 26-годишният мъж бил намерен в магазин. За отклоняването от карантината служителите му връчили предупредителен протокол.
На 17 април тази година около 11,05 часа служители на реда отново проверили на адреса му. Хюнай не бил открит в дома си. Два дни по-късно – на 19 април около 13 часа при трета проверка, Хюнай отново не бил намерен на посочения в предписанието адрес за изолацията си.
Така било образувано досъдебно производство срещу нарушителя на задължителните карантинни мерки по време на пандемията. С обвинителен акт на Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. бил предаден на съд.
Подсъдимият е осъждан многократно, три пъти е търпял ефективни присъди в затвор. Последната му ефективна присъда от 4 месеца лишаване от свобода за кражба Хюнай Х. изтърпял на 18 януари 2020 г.
Присъдата на Районния съд в Попово е била произнесена при условията на задочното производство, тъй като подсъдимият, макар и редовно призован в първото съдебно заседание по делото, не се явил.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиК-Шумен ще вземе заем до 7 500 000 лева
Следваща статияЗапочва раздаването на пакети с хранителни продукти за социално слаби

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here