дом Криминале При съседите: Варненец уби бившия си зет при сбиване

При съседите: Варненец уби бившия си зет при сбиване

0
ДЯЛ
Pixabay.com

55-годишният Мартин П. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за умишленото убийство на своя съгражданин – 36-годишния Стефан Ст., извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Подсъдимият и жертвата се познавали, тъй като Стефан живял преди години на семейни начала с дъщерята на Мартин. По време на съжителството им се родили две деца. За раздялата помежду им 36-годишният Стефан упреквал бившия си тъст Мартин. През 2016 г. дъщерята на подсъдимия отишла да работи в чужбина, а за двете им деца грижи полагали Стефан и неговите родители.
През 2018 г. обаче останал без работа и изпитвал сериозни финансови затруднения да издържа децата си, едно от които учело във Варна и живеело на квартира. В съобщения, чрез които Стефан общувал с бившата си жена, я упреквал, че не изпраща пари за децата и се заканвал на баща й. Заради безпаричието 36-годишният мъж решил да поиска от бившия си тъст обици, които някога подарил на дъщеря му. Започнал да подпитва съседи на Мартин за него, искал да се сдобие с номера на телефона му.
На 6 октомври 2018 г. Стефан отишъл в къщата на бившия си тъст, когото заварил в двора. Казал, че е дошъл да вземе обиците или паричната им равностойност. Мартин отрекъл да му дължи пари и поискал да отидат в полицията.
Стефан ударил пръв Мартин. Започнала борба между двамата мъже. Мартин успял да извади от джоба си нож и нанесъл с него няколко удара – един от които в сърцето на бившия си зет. Пострадалият Стефан сам потърсил помощ в центъра за спешна помощ. Въпреки реанимационните действия на медиците той починал.
Предстои делото срещу 55-годишния Мартин П. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха автокрадец, седнал зад волана нашмъркан и без книжка
Следваща статияЛеля и племенница се обиждаха на „свиркаджийка“ и „ходи с чужди мъже“ в парфюмериен магазин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here