дом Общество Приключи конкурсът за военнослужещи в гарнизон Шумен, 16 кандидати започват работа

Приключи конкурсът за военнослужещи в гарнизон Шумен, 16 кандидати започват работа

0
ДЯЛ

Днес се проведе заключителният етап от конкурса за военнослужещи в гарнизон Шумен. С 16 класирани кандидати бяха проведени беседи, 8 от тях приемат длъжности във военно формирование 34200 и 8 – във военно формирование 54060 в Шумен. Военната им служба ще започне от първия работен ден на 2020 година. Те ще бъдат назначени на длъжностите младши специалист по съхранение на въоръжение и техника, електромеханик – акумулаторист, помощник – гранатометчик, младши изчислител, автоматчик и номер от разчет на тежка противотанкова гранатохвъргачка. Спечелилите конкурса ще сключат тригодишен договор, към месечното си възнаграждение ще получават допълнителни средства и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
На 25 ноември бяха проведени изпит по физическа подготовка и тест за проверка на общата култура на кандидатите. След приключването медицинските прегледи, теста за проверка на общата култура и изпита за определяне на физическата годност бяха класирани 16 кандидати. Те кандидатстваха по конкурс, обявен през месец август 2019 г., със заповед на министъра на отбраната, за комплектуване на 198 вакантни длъжности за военните формирования от състава на Сухопътни войски. За гарнизон Шумен бяха обявени 22 места.
При обявен конкурс за вакантни длъжности за войници могат да кандидатстват граждани на възраст от 18 до 28 години, както и бивши военнослужещи ненавършили 41 години (към датата на подписване на договора за военна служба), освободени преди по-малко от 10 години. (според конкретния конкурс).
За всички изисквания и условията за кандидатстване за военна служба, както и за обучение във висшите военни училища, желаещите могат да получат информация във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение”№ 8, на национален тел. 0700 20 407 или на уеб адрес: www.comd.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината ще гласува „против“ и „въздържал се“ на извънредното Общо събрание на ВиК
Следваща статияНомерата на автомобили, купени извън Шуменско не подлежат на задължителна подмяна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here