дом Общество Приключенецът Тихомир Радев вече гребе в сръбски води

Приключенецът Тихомир Радев вече гребе в сръбски води

0
ДЯЛ

Тихомир Радев навлезе в сръбския етап от „Приключението по Дунав“. За 17 дни с едноместния си каяк шуменският полицай преплава поречието на реката в Германия, Австрия, Словакия и Унгария. Това съобщи Радио Шумен – медиен партньор на събитието.
Тишо стартира екстремното гребане в режим на оцеляване на 11 юни от Инголщат.
По план той трябваше да достигна до сръбски води през втората седмица на юли. „Движа се двойно по-бързо от очакваното. Трудно ми е да прогнозирам за колко дни ще преодолея етапа в Сърбия, за който имам готовност да е най-тежкият“, обяви за Радио Шумен пътешественикът. Досега полицаят е почивал само два дни, за да суши екипировката си.
Преди да стигне до Черно море, Тихомир трябва да преплава поречието на Дунав в България и Румъния. По време на приключението той се изхранва с това, което сам си набави от и около реката. Разчита също на помощ от местни хора. В себе си Тишо носи пари единствено за покупката на бутилирана вода.
Така шуменецът първи в света преповтаря предизвикателството на „Дунавския лодкар“ по Жул Верн. Френският фантаст описва подвига на българин, който в подобни условия преплава течението на реката, за да помогне в организирането на Априлското въстание.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия630 безработни от областта са постъпили на работа през месец май
Следваща статияПоредно признание за талантливи възпитаници на ОДК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here