дом Политика Премиерът Борисов: Снощната акция е режисирана от президента, целта е нагнетяване на...

Премиерът Борисов: Снощната акция е режисирана от президента, целта е нагнетяване на гражданско и етническо напрежение

0
ДЯЛ

„Много ми е мила държавата. Толкова много неща се правят. Не искам от глупост да се разруши. Иска ми се да го предотвратя“, заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов и провидя в снощния протест режисурата на президента, а крайната цел е нагнетяване на гражданско и етническо напрежение.
Целта на недоволните сега е ДПС, защото ни подкрепят за влизането в чакалнята на еврозоната. „Днес е много важен ден. Очакваме новината малко след 20.00 часа. Вече няма да могат да фалират банки, ще паднат лихвените проценти. Разбирам присъствието на Корнелия Нинова, Мая Манолова и Румен Петков на протеста вчера. Те са от едно котило. Какво правеше обаче там десният Христо Иванов, това не разбирам“, заяви премиерът и коментира случая от преди два дни на морския бряг край „Росенец“.
„Върхът на възмущението ми е, че служител на НСО хвърля знамето. Кой нормален човек ходи на плаж със знаме“, попита министър-председателят и уточни, че от 4 години президентът Румен Радев контролира пряко Националната служба за охрана (НСО).
„Когато са ми пращали имена за 30 минути писмото е връщано обратно. Никога не съм се противопоставял“, обясни министър – председателят и допълни: Не могат да излъжат.
„Защо такива неща нямаше преди, защо темата с охраната не е стояла? Защото ДПС са били удобни. А сега искат да изкарат, че ГЕРБ и ДПС работят заедно“, каза Борисов. Той припомни, че още 2018 година Валери Симеонов е искал да се свали охраната на почетния председател на Движението Ахмед Доган. „И сега някой иска да ми вмени вина, че темата за охраната на Пеевски и Диган е моя тема. Не е! Аз съм убеден, че двамата ще си свалят охраните. Според мен трябва да се охраняват трима души – президент, премиер и председател на НС които и да са те, а на всички останали им се дават полицаи да ги охраняват, докато паднат заплахите“, каза Борисов.
По думите му, хората, които стреляли с гранатомет по Алексей Петров преди години, били наели апартамент „с пряк изглед“, намерена била и схемата, по която искали да ликвидират и Делян Пеевски. Затова той има охрана от НСО. А случилото се на плажа на парк „Росенец“ с Христо Иванов и „отблъскването му от НСО е „сценарий“ – накрая Иванов отишъл да протестира в защита на тези, които го блъскали във водата.
„Арестуват министри, зам.-министри. От медиите научавам. Дума казал ли съм? Гледам месеци наред министрите ми с белезници. БОП-ът нахвърлени на земята. Ама аз оставки искам веднага. Каква е разликата между министри, зам. – министри и кметове и президентски съветник? Преврат, какъв преврат“, заяви той.
„Като панаирджийска мечка ме разкарват да ме разпитват и да ме снимат. Ама дума не съм казал“, допълни Борисов и поясни: „Защо?“ „Защото днес ще работим. Чакаме новини довечера след 20 часа. Има ли дясно мислещ човек, който да не знае какво е ERM II?“
Борисов заяви още, че няма да коментира квалификациите, които е чул за себе си на протеста вчера (Румен Радев заяви „Мутри, вън“ и че мафията превзела изпълнителната власт б.р.).
„Българският речник е много цветущ, но надали има българин с толкова най-висши полицейски и политически ордени от мен, най-високите ордени на държавите…
Нали знаете: оставете простака да си говори, ако му отговориш, ставаш същият“, каза той.
„Нито съм ходил в летните, нито в зимните Сараи, но много от протестиращите снощи са ходили там“, обясни Бойко Борисов и добави, че хубав бой няма, коментирайки жеста със свития юмрук на Румен Радев.“Като си свиеш юмрука и от другата страна има юмрук. Като седнеш да ядеш ти щипе. И да победиш, боли те“, каза още премиерът и призова опонентите си: Проявете малко държавничество. Етническият мир е много важен.
„Внимавайте. Много е важно как ни определят вън“, заяви още премиерът.
Борисов коментира и актуалната ситуация с COVID-19 у нас, като вчера по предложение на Националния оперативен щаб за борба с вируса, пак бяха затворени дискотеки и барове на закрито, бе забранена и публиката по стадионите. „В момента имаме медицински проблем – 40% от населението счита, че коронавирусът е безобиден. Ако е така – отваряме наново. В същото време казват – увеличава се броят на заразените. Да, ама като са без маски – ще се увеличат“, заяви. И пак направи препратка към Румен Радев и призивите му от времето на пандемията за планирано разхлабване на мерките, за да не спира икономическият живот, като заяви, че правителството едва ли не се държало като опозиция и ще поиска дебат за отварянето на баровете – „да се знае, че с поведението си президентът Радев е допринесъл за разрастването на пандемията“.
„На вчерашния митинг имаше повече отколкото на Локо-ЦСКА. Натъпкани“, посочи още премиерът, визирайки празненствата след победата на „Локомотив“ (Пловдив) над ЦСКА-София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияСпецакция в Царев брод: 38 превишиха скоростта, 2-ма останаха без книжки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here