дом Криминале Прекратиха разследване срещу лекар, заплашил с убийство фелдшерка

Прекратиха разследване срещу лекар, заплашил с убийство фелдшерка

0
ДЯЛ

Районният съд в Нови пазар прекрати досъдебно производство срещу лекар, заплашил с убийство фелдшерка в болницата в Нови пазар. Доводът на магистратите е липса на основания за престъпление от общ характер.
Грозната сцена се разиграла на 2 юли 2017 година. Около 8.20 часа в Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар фелдшерката Р.Й. приела сигнал за починал. В такива случаи задължително адресът се посещава от лекар. Жената записала данните първо на бланка, а после в журнала и отишла да предаде информацията на д-р Ю.К. Лекарят обаче за момент не бил в кабинета си. Фелдшерката се отправила към нейната стая, но преди да влезе видяла, че докторът се връща и отключва кабинета. Върнала се и му докладвала за случая. Пред разследващите лекарят обяснил, че влизайки при него Р.Й. се развикала: Защо се заключваш, аз ли ще ти върша работата? Започнала да го обижда. Лекарят се афектирал и дори не помнел дали фелдшерката му е оставила листа с данните за самоличността на починалия.
После Р.Й. се върнала в стаята и седнала на леглото. След 5 минути д-р Ю.К. влетял в помещението, държейки листи, които се попълват от медицинското лице посетило адреса. Лекарят започнал да крещи: Аз не мога повече да работя така, не искам такива листчета, ставай и пиши, чуваш ли какво ти казвам –пиши! Защо не си ми попълнила листите? Свидетели на скандала твърдят, че лекарят ударил с тях фелдшерката по главата. Стресната Р.Й. се развикала: Докторе,какво става,какво искаш,не мога да разбера нищо!
Изгубил самообладание лекарят хвърлил листите в лицето на фелдшерката. Взел кочан с фишове и го размахал под носа й, казвайки: Ето това искам да ми напишеш, този фиш!
Хвърлил кочана на бюрото и започнал да блъска Р.Й. Хванал я за ревера и раменете, блъскал я и викал: Ти за каква се мислиш? Глупачке, ще те убия!
Грозната сцена продължила няколко минути. Медикът постоял още малко в стаята, след това си взелчантата и заминал.
Фелдшерката подала жалба за заплаха за убийство. По случая започнало досъдебно производство. В хда на разследването на Р.Й. били направени две комплексни психологично-психиатрични експертизи. Таава била назначена и д-р Ю.К.
Заключенията на специалистите или, че двамата са нормални. Твърденията на фелдшерката за разстройство на психиката в следствие на преживения стрес са определени като преекспонирани и хиперболизирани.
Разпитаните свидетели разказали, че Р.Й. и д-р Ю.К. и друг път са имали конфликти.
В крайна сметка Районният съд в Нови пазар не намерил достатъчни основания да повдигне обвинение и да заведе дело срещу д-р Ю.К. и спрял разследването по случая. Така магистратите потвърдиха постановеното от прокурора.
Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Шумен в срок от една седмица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМустафа Карадайъ: Промяната в Хитрино наесен ще бъде извършена от достойни хора
Следваща статияДва сигнала за бедстващи птици са получили екоинспекторите през почивните дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here