дом Общество Президентът Румен Радев ще посети Нови пазар по покана на кмета Георгиев

Президентът Румен Радев ще посети Нови пазар по покана на кмета Георгиев

0
ДЯЛ

Президентът Румен Радев ще посети Нови пазар на 26 юни по покана на общинския кмет Георги Георгиев.
Очаква се Радев да пристигне в Нови пазар около 12:30 часа на площад „Раковски“, след което ще премине през централната част на града до Часовниковата кула – символ на общинския център.
Кметът Георгиев и президентът Радев ще разговарят в сградата на Общината.
Програмата на държавния глава ще продължи с посещение на храма „Св. Димитър“ в село Стан от 13:15 часа, след което заедно с общинския кмет ще отпътуват за събитието в първата българска столица.
Президентът ще бъде посрещнат в 14:00 часа в Голямата Базилика в Плиска от началника на Шуменския гарнизон полк. Добромир Добрев, кмета на общината Милена Недева, директора на РИМ Даниел Руменов и други представители на изпълнителната и законодателна власт.
От 15:20 до 16:00 часа държавният глава ще разгледа Двора на Кирилицата в Плиска, където ще присъства и на откриването на бюст-паметника на Захарий Стоянов в алеята на писателите.
Програмата му предвижда още посещение в завода за санитарна керамика “ Рока-България“ AД, както и среща в кабинета на общинския кмет Милена Недева.
В 18:00 часа ще бъде дадено началото на тържеството за посрещане на президента с почетен караул пл. „Възраждане“ и приемане на строя.
Тържествен молебен ще бъде отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
Празникът ще продължи с концерт с участието на самодейци и оркестър „Канарите“.
На 27 юни 2020 г., събота, в 10:00 часа, президентът Румен Радев ще посети Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където ще разгледа скалния релеф „Мадарски конник“ и скалния параклис „Св. Пантелеймон“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия900 безработни са постъпили на работа през месец май
Следваща статияЧетири училища в Шумен – детективи на европейски проекти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here