дом Общество Председателят на Шуменския окръжен съд връчи удостоверения на ученици

Председателят на Шуменския окръжен съд връчи удостоверения на ученици

0
ДЯЛ

Ученици от три училища гостуваха днес в Шуменския окръжен съд. Младежите от 9 до 11 клас на СУ „Йоан Екзарх Български“, ПГ по икономика и ППМГ „Нанчо Повович“ проведоха последното си занимание за тази учебна година в рамките на Образователната програмата на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.
В зала №9 на Съдебната палата учениците изгледаха видео, разказващо за работата на съда.
София Радославова разказа на младежите, че сградата на Съдебната палата в Шумен е паметник на културата и след няколко години ще се навърши век от изграждането й.
На срещата днес присъстваха четирима от общо шестимата наказателни съди в Окръжен съд Шумен.
По време на образователната програма на Висшия съдебен съвет учениците получиха ценни знания за работата на съдиите, запознаха се с основни права и задължения на гражданите в България.

В края на срещата младежите получиха своите удостоверения.
Припомняме, че Програмата се осъществява по силата на Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Основни цели на пилотната образователна програма са обогатяване познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детското насилие, постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване на доверието в съдебната власт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПуснаха пробно шадравана и водната каскада пред Съдебната палата
Следваща статияЩе ни наблюдават нонстоп по пътищата в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here