дом Здраве Предепидемични нива достигнаха болните от грип в Шуменско

Предепидемични нива достигнаха болните от грип в Шуменско

0
ДЯЛ

Болните от грип и остри респираторни вируси в Шуменско вече са 189 на 10 000 души. Това са предепидемични нива, съобщи за 24shumen.com директорката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Пепа Калоянова.
За обявяване на грипна епидемия е нужно болните да надвишат 252 на 10 000 души.
„В момента сме в предеидемичен период. Продължаваме да следим ежедневно броя на заболелите. Обстановката е динамична, но имаме готовност да реагираме незабавно“, коментира д-р Калоянова.
Припомняме, че със заповед на кмета Любомир Христов община Шумен е обявена грипна ваканция само за учениците. Мярката е превантивна, защото по време на вземане на решението нивата на заболеваемост бяха 155 на 10 000 души, което не покрива изискванията дори за предепидемична обстановка.
В сряда отново ще има среща между Любомир Христов и д-р Пепа Калоянова. На заседанието ще се обсъди актуалната обстановка и ще се реши дали да се удължи грипната ваканция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна процедура по обявяване на Паметника за обект с национално значение
Следваща статияСпряха водата на Белокопитово и Панайот Волов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here