дом Култура Преглед на музейните анимации организира РИМ-Шумен

Преглед на музейните анимации организира РИМ-Шумен

0
ДЯЛ

За втори път Регионалният исторически музей (РИМ) в Шумен организира преглед на музейните анимаци. Това съобщиха от ръководството на културния институт в града.
Тазгодишното издание ще се проведе на 28 и 29 юни. То е посветено на 115 от създаването на градския музей в Шумен.
Във форума ще участват специалисти от музеи от цялата страна, както и университетски преподаватели.
В два панела – теоретичен и практически, ще бъдат проследени дейностите, съпровождащи стандартното експониране на артефакти в различните музеи с акцент върху образователните програми.
Официалното откриване на Прегледа на музейните анимации ще бъде на 28 юни, петък, в 13.00 часа в Лекционната зала на РИМ. След него, под формата на доклади и презентации, специалистите ще споделят своя опит в тази насока.
В съботния 29 юни, в откритите площи около сградата на музея, ще бъдат показани анимации и атракции, развивани в музейна среда. Ще бъдат демонстрирани различни възможности за интерактивна работа с посетители, и най-вече с деца – една от основните групи публики, важни за всеки музей във функцията му не само на пазител на артефакти, но и като образователна организация.
Колиба от мамутски кости ще сглобяват от Регионален исторически музей – Русе, времето както в древността ще измерват от Регионален исторически музей – Кюстендил, възрожденски урок по взаимоучителната метода ще проведат от Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, някои домашни занятия ще припомнят от Етнографски музей на открито „Етър”, майстор ще работи и обучава на грънчарско колело, ръчно текстилно печатане ще покажат от Национален политехнически музей – Музей на текстилната индустрия, рибарски мрежи ще плетат от Регионален исторически музей – Бургас, каква е тайната на качамака ще разкрият музейни специалисти от Исторически музей – Исперих, а детски игри от социализма са подготвили от Регионален исторически музей – Варна.
Регионален исторически музей – Шумен също ще представи някои анимации, насочени към най-малките посетители на централната експозиция и къщите музеи „Панайот Волов“ и „Добри Войников“.
Всички демонстрации в събота, 29 юни, ще бъдат със свободен достъп.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУчителските синдикати в Шумен искат Ема Радушева да се пенсионира, готови са и за стачка
Следваща статияСлед ремонт: Монтираха контейнера за текстил на ул. „Съединение“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here