дом Общество Празник на чушките и доматите организират днес в Мараш

Празник на чушките и доматите организират днес в Мараш

0
ДЯЛ

За 11-а поредна година днес в село Мараш ще отбележат празника на чушките и доматите.
Фестивалът започва в 18.00 часа в парка на селото. Гост на събитието ще е кметът на община Шумен Любомир Христов.
Атракцията на празника ще е състезанието за най-голяма чушка и най-тежък домат. В него, със собствена продукция, могат да участват всички стопани от селото, които отглеждат зеленчуци.
За първа година ще бъде приготвена апетитка по автентична марашка рецепта. Присъстващите ще видят и приготвяне на лютеница по стари рецепти.
Организаторите са подготвили кулинарен конкурс за най-добро ястие от чушки и домати и изложба с традиционните за региона баници, питки, мазни хлябове, месни и постни ястия, десерти.
По време на фестивала в небето над селото ще бъдат пуснати и 20 китайски фенера.
В богатата музикално-танцова програма ще участват дуета Румен и Денка Маринови от Нови пазар, танцовата формация при Народно читалище „Боян Пенев“ в Шумен, както и младежката група за популярни песни към читалището в Мараш.
На специално изградената нова постоянна сцена ще се изявят групи и състави от селата Салманово, Дибич, Радко Димитриево, Ветрище, Левски, община Суворово.
Новата постоянна сцена е подарък за жителите на селото от дарители.
По време на празника на изобилието стопани от Мараш ще предлагат за продан собствена продукция.
Фестивалът ще завърши с празнична заря.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦърквата почита днес Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици
Следваща статияС пълен актив точки двама състезатели оглавиха класирането за шахматна купа „Стоян Иванов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here