дом Общество По 374 документа за самоличност на ден за смяна през годината

По 374 документа за самоличност на ден за смяна през годината

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

През 2020 година в област Шумен се предвижда подмяната на 89 864 документи за самоличност с изтекъл или изтичащ срок на валидност. Това прави 374 документа за самоличност средно на ден. За сравнение – през 2019 година са издадени 49 903 документа за самоличност. В резултат на това, се наблюдава значително увеличаване на броя на приетите в ОДМВР – Шумен заявления за издаване на документи за самоличност- 1 579 заявления за периода от 2 до 9 януари тази година. През месец ноември и декември на 2019 година са подменени 1 898 документа за самоличност с изтичащ срок през 2020 година: 1 044 лични карти, 581 паспорта и 274 СУМПС.
През 2019 г. са изготвени 17 покани до държавни институции и кметства, а през 2020 година са изпратени покани до ръководители на големи производствени предприятия в областта. При постъпило искане в ОДМВР-Шумен от по-малки населени места ще бъде осъществяван организиран прием на място, чрез мобилни екипи от служители на областната дирекция на МВР.
Предвижда се за администрациите, които се намират в рамките на града организираният прием да се извършва в сградата на ОДМВР- Шумен в помещение, което ще бъде оборудвано с мобилна станция; за отдалечените населени места и предприятия организираният прием ще се осъществи от мобилни екипи от служители на ОДМВР-Шумен и съответните РУ.
В ОДМВР-Шумен е създадена организация за преминаване на удължено работно време при възникване на необходимост.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщината: Временно е затворена площадката за строителни отпадъци
Следваща статияИкономическа полиция и ДАНС проверяват ВиК – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here