дом Култура Поредно признание за талантливи възпитаници на ОДК

Поредно признание за талантливи възпитаници на ОДК

0
ДЯЛ

Децата от Ученически литературен клуб „Сладкодумци“ към ЦПЛР-ОДК в Шумен, грабнаха призове и в трите възрастови групи на Националния ученически конкурс „Куба- далечна и близка“ .
Росалина Димчева бе отличена в първа възрастова група, 1-4 клас. Синем Хюсмен е с първото място във втора възрастова група, 5-8 клас., раздел „Стихове“. Ивана Димитрова е с второ място, а Тодор Чавкарски бе отличен с трето в раздел ,,Стихове“ при най-големите- трета възрастова група, 9-12 клас. Ръководителят на Литературния клуб в ЦПЛР-ОДК Шумен, Силвия Маринова, бе удостоена с грамота в раздела за Наградени учители – Учител за отлична подготовка на ученици в Национален литературен конкурс „Куба- далечна и близка“-2019, София.
Жури от специалисти – поети и журналисти от Съюза на българските писатели и Съюза на журналистите в България оцени творбите на участниците от Цяла България. Талантливите шуменчета премериха сили с ученици от Силистра, Раднево, Варна, Търговище, Бургас, Плевен, Ловеч, Благоевград, Велико Търново с творби на български и испански език в проза и поезия.
Конкурсът се проведе под мотото „Куба – 60 години социален и духовен възход“ 1959 – 2019.
Учениците бяха наградени от Нейно Превъзходителство Каридад Ясмира Куето Милиан- Извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в Република България.
Връчването на отличията бе вчера на церемония в Националния дворц на децата в София.
Организатори на творческата надпревара бяха Асоциацията за приятелство „България – Куба”,Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриключенецът Тихомир Радев вече гребе в сръбски води
Следваща статияКолоездачи от цялата страна ще се надпреварват за Купа „Никола Козлево“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here