дом Здраве Помощ: Образователни медиатори обгрижват ромското население в областта

Помощ: Образователни медиатори обгрижват ромското население в областта

0
ДЯЛ

Образователни медиатори полагат на ромското население в Шуменска област в кризисната ситуация. Три са в общините Никола Козлево, в Каспичан – също три. Две в Смядово и един в Нови пазар.
„Във всяко населено място нашите медиатори са във връзка с общинските кризисни щабове. Оттам получават информационни материали и предпазни средства. Минават по махалите, за да разясняват на хората какви правила да спазват, най-вече личната хигиена и социална дистанция“, заяви пред 24shumen.com Силвия Станчева, регионален образователен координатор на Център „Амалипе“ за Североизточна България.
Там, където учениците нямат възможност да се включат в дистанционното обучение им се раздава учебния материал за деня.

Възрастните се запознават с начините за предпазване от коронавирус на семействата и още да не бъдат те преносители на заразата за другите хора. Съветите са да си стоят в къщи.
Освен това медиаторите били в помощ на самотноживеещи и хора със здравословни проблеми, като пазаруват, ходят до аптеките за лекарства.
Информационните материали обикновено се поставяли по електрически стълбове, по гаражи и стени.
По улиците нямало деца които да играят, хора които да се разхождат. Нямало купони и сватби, нито някакви празненства. Спазвала се дисциплина
От скоро една дама – медиатор се е заела да шие маски за колежките си.
„В началото на епидемия, заради преувеличени слухове имаше доста паника. Но с всеки изминал ден нещата са поуспокояват, защото получават достоверна информация, които им обясняват сериозността на ситуацията“, сподели още Станчева.
Утре от централния офис на „Амалипе“ ще бъдат доставени ръкавици и предпазни средства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНова техника и апаратура за шуменската болница от кампанията „Помогни сега“
Следваща статияВижте заповедта на здравния министър с новите мерки, считано от полунощ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here